Βιογραφικό Αναστασία Ιωάννου

 

Λίγα λόγια για μένα

 
 
Γεννήθηκα στη Δράμα το 1976. Σπούδασα στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (Ιατρικό τμήμα) και στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), κατά τα έτη 1996 – 2002 και αποφοίτησα το 2002 με «λίαν καλώς».

Μετά από εκπαίδευση στο 401 ΓΣΝ στην Αθήνα, υπηρέτησα στην Κομοτηνή για δυο χρόνια ως Διοικητής Μονάδας Υγειονομικού. Συγχρόνως, προσέφερα τις υπηρεσίες μου στα πλαίσια της εθελοντικής προσφοράς του Στρατού στους ακριτικούς πληθυσμούς των Πομακοχωρίων της Ροδόπης, ασκώντας προληπτική ιατρική και δίνοντας διαλέξεις για μείζονα θέματα υγείας, κυρίως, στο γυναικείο πληθυσμό.

Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα της επιλογής ειδικότητας. Επέλεξα την ψυχιατρική από το ενδιαφέρον μου για την ανθρώπινη ψυχή, καθώς και την ανάγκη μου να ανακουφίσω τον ψυχικό πόνο και να αφουγκραστώ τους προβληματισμούς και τις αγωνίες των ανθρώπων.

Ειδικεύθηκα στη Β’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική ΑΠΘ, ακολουθώντας το τριετές μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα της κλινικής στα τμήματα Βραχείας και Μακράς Νοσηλείας στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στο Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Κεντρικού Τομέα και σε Ψυχιατρικές Δομές, όπως ο Συμβουλευτικός σταθμός της ΧΑΝΘ, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Φοιτητικής Λέσχης ΑΠΘ και η Ψυχιατρική Κλινική του 424 ΓΣΝΕ. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, εκπαιδεύτηκα στην Κλινική Ψυχιατρική, την Ψυχοφαρμακολογία, την Ψυχογηριατρική, τη Συμβουλευτική – Διασυνδετική Ψυχιατρική και την Ψυχοθεραπεία. Οι ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις στις οποίες εκπαιδεύτηκα, πιο αναλυτικά, είναι: η ψυχαναλυτική, η γνωστική συμπεριφορική, η γνωστική – αναλυτική, η οικογενειακή, η ομαδική (Group Therapy), η θεραπεία σεξουαλικών διαταραχών και η υποστηρικτική.Έχω κάνει μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.

Ομιλώ Αγγλικά και Γερμανικά. Είμαι μέλος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και του Ιατρικού Συλλόγου Μεγάλης Βρετανίας (General Medical Council-GMC). Έχω συμμετάσχει σε πληθώρα ημερίδων, σεμιναρίων, καθώς και πανελληνίων και διεθνών συνεδρίων, στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και ενημέρωσης στις τρέχουσες τάσεις της ψυχιατρικής. Διατηρώ ιδιωτικό ιατρείο στο Ελευθέριο - Κορδελιό Θεσσαλονίκης από το 2013 ενώ παράλληλα υπήρξα επιμελήτρια της Ψυχιατρικής Κλινικής 424 ΓΣΝ Θεσσαλονίκης ως το 2021.